There was an error in this gadget

Tuesday, August 24, 2010

Ramadhan Kareem

Today already 14th day kita berpuasa..
Dan blog ini semakin jauh dari hati anda anda semua..


Selamat berpuasa kepada kwn kwn semua, dan yg tidak berpuasa, kalau makan tu ingat ingatlah kami disini...

Wednesday, July 7, 2010

Kepincangan Sistem Demokrasi

Demokrasi terpimpin yg dipraktikkan dlm kerajaan sekarang sangatlah tahyul..
Ask them to define democracy.Haram tunggang langgang definition dorang nanti..
Democracy bagi mereka meng"kaya"kan mereka yg sedia kaya dengan mengamalkan nepotisme,kronisme dan korupsi...mereka mereka semua ni kalau dlm kabinet komunis, dah lama mampos..
Perangai haramjadah...

malas ahh ckp banyak, kang masuk ISA plak.

Monday, June 7, 2010

Sajak Bangang Dari Saya.........

It's hard...like a wall.
But sometimes it can be soft..
I try to get up from my fall..
And i try to give my best smile to all...

Blimey...i might be sleeping and snore..
but i lost my strength from the fall...
May someone come and hold me tight..
So i can sleep well at night..

Be my guest, be my pal..
All i request let's go through the canal,
Coz one day we might walk thru the rain...
the rain that will tell you that this never can ease The Pain...


wahahahaa...whatever lah Jarr. :p

Friday, April 30, 2010

Me, Myself & Megan Fox

Megan Fox marah dengan aku sebab aku ckp aku tak boleh layan dia, i'm married for God sake!

Please do bother me...

 Jarr, do you know how much i love you?????????


 i dont give a damn megan, who cares??


back off!





p/s: have a good weekend all!!

Thursday, April 29, 2010

Fuhrer

cari bini mmg dh tertulis dlm QAda' aku...wanita golongan yg lemah dh patut diberi perhatian. Sebagai seorang lelaki yg mempunyai tahap kejantanan yg tinggi aku x boleh simpan kelebihan aku tu tanpa digunakan untk kebaikan sejagat. lelaki (yg mcm aku=baik, gagah, behati mulia) mmg dilahirkan untk menjaga kebajikan golongan hawa. Pada kaum2 lelaki yg dok ada sana kene la slalu igt yg kita sbgai khalifa kene ambik serius seme bende tu.

Tapi mungkin bagi lelaki mcm charles (orientasi terbalik) keprihatinan dia lebih tertumpu kpd golongan sejenis kerana daya kecenderungan dia lebih kepada melawan pedang dari menyorong pedang......Anggun Jelita maybe terbaik utk Charles...

Apa Mereka Buat Sekarang?

Lu orang semua nampaknya sebok mengalahkan menteri rumah dan kerjaraya...
Jadinye gua update la blog yg dah lama ditinggalkan tak berpenghuni...
Orang orang tua ckp kalau tinggal lama lama, nanti hantu duduk...
Oklah, gua akan brief sedikit ttg contributors blog ni yg masing masing dah sebok..
Gua dengar cerita, ada sorang tu sampai nak berak pon tak sempat...
So mari kita tgk apa mereka dah jadi sekarang...

The Unconscious

Dia skang sebok dengan kerja dia dan minum dihari minggu kat Market Place.Kalau nak cari dia boleh tgk blog dia kat siniLagi satu Charlie ni skang rajin bersukan disamping bermain game sampai kiamat.Dan please take note, Charlie skarang dah takde nafsu.

Status: Busy Like Hell 

lell 

Raphael, he's no longer with us.Dia dah join one of the local investment bank tapi nearby our office jugakla.Lama tak jumpa mamat ni, rindu ngan dia.Editor terbaik duitmerah satu masa dahulu.

Status: Busy 

Elmira

Baru bersalin, dah lama tak nampak El, busy as housewife ngan Hamzah dan assist Kusa with his business.Lama tak tgk blur si Elmira nih..El boleh dilihat disini .

Status: Busy and Happy as a Mommy and housewife. 

Nicky Aiya

The busiest person in Duitmerah...takleh kacau, nanti kena hamun.Workload is killing her...kesian.Budak ebob jarang mendpt perhatian dia skang.tapi Nicky masih sempoi seperti dulu cuma kadang kadang dia buat perangai pakai baju kurung ngan bawak beg tangan which is sesuatu yg sangat awkward kalau Nicky yg buat.Sebab gua kenal dia ngan jeans dan t-shirt sahaja...

Status: Busy than Najib Tun Razak dan Barack Obama.Back off.

Shaman

Busy to get delegates for his courses.Busy predicting what is going to happen to Liverpool next season (as usual).Seems like he's going to losing his mind anytime soon.Poor Indie....

Status: Nothing can save him.

MELodrama

Mel.Budak ni lah paling jauh sekali pergi, she's no longer with duitmerah dan menyambung pelajaran di Ostolia.Tapi beliau masih berhubungan dengan kami sekali setahun..ahhahahhaha.Nampaknya dia nak belajar sampai tua...bagus bagus.

Status: Mcm biskut chipsmore, kejap ada, kejap takde.Sebok study barangkali. 

Führer und Reichskanzler

Bapak segala busy dlm dunia...sejak promoted ni dia dah tak buat kerja sia sia.disamping menaikkan sales utk team, dia juga sebok menambahkan bini utk koleksi.Travel kesana kemari mencari good contacts dan "good contacts"...kemungkinan akhir tahun naik pelamin lagi ni, kalau tak naik pelamin mungkin dia naik mahkamah la kot.

DCob

Deepa.Dah meninggalkan duitmerah dan buat marketing PR tempat lain.Kehilangan yg besar buat kami sebab dia merangkap cikgu Bahasa Melayu Moden era Millenium.Banyak bahasa melayu baru yg kami belajar dari dia, contohnya, tidak berkereta - Keretaless.

Status: Maybe sedang bergembira dengan kerja baru beliau.

AnakKucing 

Naz. Budak kecik yg berjiwa besar, jiwa besar ok bukan tetek besar.Sudah jadi Editor utk salah satu magazine kat duitmerah, sangat busy dengan berbagai tasks yg diberi tanpa rela hati.Dah ada boipren mat salleh nama Jameel, wakakakakakkakakakakakaka.All the best!

Status: Busy with "something" :p

Jarr

aku la yg tulis semua ni..apa jadah aku nak citer pasal aku?nak tau citer pasal aku sila pergi sini

Status: Nampak mcm busy 




Tu la sedikit sebanyak ttg orang orang yg biasa menulis disini suatu ketika dulu.Mereka ada komitmen masing masing....dengar cerita lepas ni Charlie akan migrate ke Seychelles dan Mus aka Fuhrer akan migrate ke Azerbaijan nak bukak Islamic Bank kat sana.

Adios!

Thursday, January 28, 2010

Empty

weihh..what happen?
seems like nobody updates this blog?
Mau tutup kaa?
wooooooo....cannot!

here is where we used to gossiping..kutuk sana sini..
emo entries...funny entries...
mana dah semua tuh?

demm u guys...